031 491 761 pgd.ambrus@gmail.com

Gasilski izlet na Bizeljsko

0 Komentarjev

V soboto, 17. novembra 2018, smo se gasilci že tradicionalno odpravili na gasilski izlet. Letos je pot vodila na Bizeljsko. Naš dan se je začel v Olimju, natančneje na Jelenovem Grebenu, kjer smo se lahko sprehodili med jeleni in uživali v lepem razgledu na tamkajšnji samostan ter okoliške hribe.

Sledil je obisk čokoladnice Olimje, ki se nahaja poleg samostana Olimje. Tu so nam pripravili kratko predstavitev in ponudili njihove izdelke. Sledila sta še obiska domače pivovarne Haler in gradu Bizeljsko.

Da je izlet dobil tudi gasilski pridih, so nas v svoj gasilski dom sprejeli domači gasilci iz PGD Bizeljsko, nam na kratko predstavili njihovo društvo in poskrbeli za dobro vzdušje ter pogostitev.

Za konec smo obiskali repnice, jame, izkopane v kremenčevem pesku, ki ga je na območju Bizeljskega pred milijoni let naplavilo Panonsko morje. Ime so dobile po repi, ki so jo ljudje poleg drugih poljskih pridelkov shranjevali v njih. Repnice, ki smo jih obiskali mi, so zaradi primernih klimatskih razmer danes namenjene za zorenje in hrambo vina.

Dan smo z večerjo zaključili v gostilni Šekoranja.