031 491 761 pgd.ambrus@gmail.com

NAVODILA GASILSKI KVIZ 2021

0 Komentarjev

Letošnji gasilski kviz bo potekal na spletu in sicer od 12. marca do 21. marca do 15.00 ure. V tem času boste lahko do kviza dostopali preko spletne učilnice Moodle na sledeči povezavi http://www.zivo.si/kviz. Nekateri ste to morda že preizkusili na kvizu, ki je potekal 20. 11. 2020. Na strani se predhodno vpišete v učilnico in izberite “Državni virtualni kviz gasilcev”, ob tem na desni strani preverite, koliko je “prisotnih uporabnikov”, če jih je več kot 30 raje poskusite kasneje, ker se lahko pojavijo kakšne težave. Če želite najprej preizkusiti, kako sistem deluje, potem namesto “Državni virtualni kviz gasilcev” izberite možnost “testiraj sistem”. Ko odprete “Državni virtualni kviz gasilcev”, si izberite kategorijo v kateri boste tekmovali, ta je enaka kot bi bila na običajnem tekmovanju, odvisno od vaše starosti. Pionirji, ki imate še težave z branjem, lahko izberete kategorijo cicigasilci. Tekmujete posamično ali z brati in sestrami in ne v ekipah kot sicer. 
Ko odprete kviz lahko izbirate med različnimi nalogami, ki so enake, kot ste jih vajeni. Manjkajo samo naloge za poligone (vozli, prepoznavanje orodja, …). Za vsako nalogo imate OMEJEN ČAS REŠEVANJA, ki se vam odšteva. Za nalogo požarna preventiva lahko porabite 15 min, za nalogo slikovnih vprašanj za cicigasilce pa lahko porabite 20min. Za vse ostale naloge imate na razpolago 10 minut. Pozorni bodite pri reševanju križanke, kjer morate zapolniti vsa mesta. Tudi če ne znate, napišite neke črke, drugače te naloge ne boste mogli oddati. 
Rezultati bodo objavljeni na spletni strani GZS (www.gasilec.net). Nagrade bodo dobili naključno izžrebani tekmovalci.
Več informacij o poteku kviza lahko najdete v Razpisu za kviz gasilske mladine 2020.
Lepo vabljeni, da se vas čim več udeleži kviza, kljub temu, da bo potekal precej drugače.  Tako boste vsaj malo osvežili svoje gasilsko znanje. Če boste imeli kakršne koli težave, se obrnite na svoje mentorje, ki vam bodo z veseljem pomagali.


Gradivo in splošne informacije so dosegljive na naslednjih straneh:

PIONIRJI

MLADINCI

PRIPRAVNIKILep pozdrav,
MK PGD Ambrus