031 491 761 pgd.ambrus@gmail.com

13. do 17. teden

0 Komentarjev

4.4.

Prvo vajo v mesecu aprilu smo posvetili obnovi znanja na področju gašenja sončnih elektrarn. Spoznali smo sestavne dele in princip njihovega delovanja ter obdelali taktični pristop pri gašenju objektov z nameščeno SE.


11.4.

Na bolj suhe mesece, ki so pred nami, smo se pripravili z vajo gašenja požarov v naravi.


12.4.

Ker se zavedamo, da je znanje ključ do uspeha in da na mladih svet stoji, smo v mesecu aprilu pričeli s prvim tečajem PIONIR I, ki ga organiziramo za naše najmlajše gasilce. Na tečaju bodo spoznali organizacijo gasiltva in pravne osnove, osebnost gasilca,sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, vozila in opremo, prvo pomoč, požarno preventivo in razvrščanje. Tematike obsegajo teoretični in praktični del, ki ga popestrimo tudi z vajami z vedrovko, navezovanjem vozlov in drugimi aktivnostmi. Tečaj obiskuje 8 članov, znanje pa jim predaja ekipa 6-ih mentorjev.


18.4.

Tehnični dan: redni mesečni pregled opreme in vozil.


25.4.

Vaje v mesecu aprilu smo zaključili skupaj s kolegi PGD Stična, ki so se prijazno odzvali našemu povabilu. Na vaji smo obdelali taktične postopke v primeru delovne nesreče v gozdu in delovne nesreče s traktorjem. S skupnimi vajami krepimo medsebojno sodelovanje in se hkrati seznanimo z njihovim načinom dela, kar nam pomaga pri morebitnih skupnih intervencijah. Hvala PGD Stična za odziv.