031 491 761 pgd.ambrus@gmail.com

7. do 12. teden

0 Komentarjev

14.2. in 29.2.

V teh dveh terminih smo se posvetili gašenju notranjih požarov. Najprej smo obnovili teoretično znanje in osnove pri gašenju notranjih požarov ter izvedeli nekaj ugotovitev raziskav po svetu, ki bodo v prihodnosti morebiti pripeljale do določenih dopolnitev taktičnih postopkov. Teoriji je sledila praktična vaja, na kateri smo obnovili tudi pravilno delo z ročnikom, ki je bistvenega pomena za uspešno in pravilno izvedbo notranjega napada.


22.2.

Pod vodstvom naših prvih posredovalcev je operativna enota skupaj s pripravniki in kandidati za pripravnike obnovila znanje prve pomoči s področja temeljnih postopkov oživljanja in uporabe AED.


7.3. in 14.3.

Smo četrtkova termina izkoristili za redni mesečni pregled opreme in odpravili nekaj pomanjkljivosti ter okvar na obeh vozilih in opremi.


21.3.

Je v organizaciji PGD Korinj potekala prva meddruštvena vaja sektorja Zagradec v tem letu. Na vaji smo izvajali gašenje požara v naravi, požarno varovanje objekta, bolničarji pa so oskrbeli ponesrečence. Skupaj je na vaji sodelovalo 41 gasilcev. Na tem mestu zahvala PGD Korinj za organizacijo in gostoljubje.


Poleg naštetega dogajanja znotraj društva, so naši člani:

  • kot inštruktorji sodelovali pri organizaciji tečaja za gasilca v okviru GZ Ivančna Gorica
  • se udeležili usposabljanja poveljnikov GZ Ivančna Gorica
  • sodelovali na vajah prvi posredovalcev